5 Aralık 2011 Pazartesi

Yapışkan Siteler

O kadar çok işimiz gücümüz var ki bazen neyi nereye koyduğumuzu bile unutuyoruz bu noktada yine çağın bize sunduğu internet yardımımıza koşuyor. Not tutmak bile artık dokunmatik ekranların el çabukluğuyla birleşiyor. Bu noktada bazı ücretsiz internet siteleri yardımı kendilerine görev edinmiş. Yalnızca not tutmak değil tabii ki, oluşturduğunuz gruplar içinde bilgi paylaşımı ve bilgi alışverişi sağlaması açısından oldukça önemli. Bunlardan gözüme kestirdiğim, kullanımı rahat ve tercih edilebilir olan 5 tanesi şu şekilde:

Stixy
1. Stixy, çevrimiçi ilan panosu olarak tanımlayabiliriz. İstediğiniz anda istediğiniz notları alabileceğiniz, aldığınız notlara resim, belge ve takvim ekleyebileceğiniz bir sistem sunuyor. Aslına bakarsanız eğitimciler için tercih edilebilir bir teknolojik görsel materyal. Yapılacaklar listenizi, takviminizle birleştirerek paylaşabilirsiniz de.

Edistorm

2. Edistorm, projelerinizi yazabileceğiniz çevrimiçi bir ilan panosudur. Öğrenciler ya da çalışanlar bu site aracılığıyla beyin fırtınası yapabilir, organize olabilirler. Hatta önemli yapışkanları oylayabilir, excel tablosu şeklinde bunları dışa aktarabilirler. 

Twiddla

3. Twiddla, eğer çevrimiçi beyaz tahta kullanımına ihtiyacınız varsa sizin için önemli bir site. Yapışkan notlar, yazılar, resimler ve resim araçlarını içeren çok güçlü bir veri tabanına sahip. Bu site yardımıyla, hedef kitle kendi arasındaki bağlantıyı kuvvetlendirebilir, proje çalışmaları veya ev ödevleri gibi konularda chat fonksiyonu sayesinde birbirleriyle fikir alışverişinde bulunabilirler. Öğretmenler ve çalışanlar için birebir!

Wallwisher

4. Wallwisher, kullanımı oldukça kolay bir çevrimiçi ilan panosu. Özellikle gençler için, kullanımı kolay olduğundan harika bir site. Duvarınızı oluşturabilir ve bir tıkla notlarınızı alabilirsiniz. Elbette notlarınıza fotoğraf, ses ve video linkleri de ekleyebiliyorsunuz!

Linoit

5. Linoit, çevrimiçi ilan panosu konusundan en iyilerden biri diyebiliriz. Sanal bir mantar pano aslında. Panonuzu oluşturduktan sonra yapışkan notlarınızı yazıp dilerseniz fotoğraf, video, belge ekleyebilir, sadece sizin gördüğünüz, kendinize özel notlar oluşturabilirsiniz. Proje oluşturmak için faydalanabileceğiniz bir site. 


2 yorum:

  1. ufak tefek notlar için opera gayet iyi işe yarıyor. tarayıcının içinde yer alan notlar sekmesine notunu yazma şansın var. tabii ki yukarıdakiler gibi geniş kapsamlı değil. ama güzel bir özelliktir. siteler içinden de linoit hoş gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet bahsettiğin notlar da anlık tarayıcı kullanımı olarak oldukça verimli. Bunlar daha ziyade not paylaşımı, görselleştirme, pano oluşturma ve bağlantılarınla paylaşma açısından işlevsel.

    YanıtlaSil