6 Kasım 2014 Perşembe

Kurumsal algilar - 1

Isin asli kurumsal hayatin telasli kosturmacalarindan ya da bahanemin bu olmasi nediyle uzunca bir suredir besleyemedigim ilornink tarifeme bu sefer son zamanlarda karsilastigim ilornink algilariyla ilgili goruslerimi yazmak icin ugradim.

'Teknoloji sart'

Insan kaynaklarinin vazgecilmez sozu lakin baktiginizda bu sozun alti ne kadar doludur ne kadar gercekcidir tartisilir. Acikcasi ati alan Uskudar'i gecti dostlar, teknoloji sart demek icin bile gec kalanlara duyurulur.

Gelisim hedeflerine ya da sloganlara 'teknoloji' damgasini vurmaktan fazlasi var artik kurumsallikta. Pazarlama oyunlarindan biri olmamali, beslemeniz lazim bu kelimeyi hatta daha net yazayim uzgunum ama para harcamalisiniz. Hicbir gelisme yatirimsiz adam olmuyor maalesef. He oyle cok buyuk paralar degil dusunuldugunde. Sinif ici egitimlere, sirketici egitimlere (ki ozellikle cok lokasyonlu sirketler dusunuldugunde) ayirdiginiz butceleri asmaz yapmak istedikleriniz. Bir dusunun derim.

'Teknolojiden korkmayin'

Bircok kucuk isletmenin heveslendigi, niyetlendigi ama bir turlu oldurtamadigi sizlerin tabiriyle ilornink (!) oyle zor karmasik filan da degil. Yaptiginiz islerin risklerini ortaya koymaniz gerekse sanirim en dusuk riskli yatiriminiz olacaktir. Dogru bir tedarikci ve dogru bir is gelistirmeciye guvenmeniz gerekir hepsi bu.

Egitim teknolojileri kurumsal dunyanin artik arkasini donemeyecegi bir gercek. Ve bu gercek simdilerde kapinizi caliyor olabilir kulak verin aksi halde yakin gelecekte kapinizi fena derecede yikip gececektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder